TERMIUM Plus®
The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.
BULGOR [1 record]
Record 1 - internal organization data 2007-04-16
Record 1, English
Record 1, Subject field(s)
- Milling and Cereal Industries
Record 1, Main entry term, English
- bulgur wheat
1, record 1, English, bulgur%20wheat
correct
Record 1, Abbreviations, English
Record 1, Synonyms, English
- bulgur 2, record 1, English, bulgur
correct
- bulghur 3, record 1, English, bulghur
correct
- bulgar 3, record 1, English, bulgar
correct
- borghul 4, record 1, English, borghul
- bulgor 5, record 1, English, bulgor
correct
- boulghour 5, record 1, English, boulghour
correct
- burgul 5, record 1, English, burgul
correct
- burghoul 5, record 1, English, burghoul
correct
Record 1, Textual support, English
Record number: 1, Textual support number: 1 CONT
Bulgur, chiefly used as a substitute for rice [in North America], is prepared from wheat by parboiling, drying, cracking, and removing some of the bran. 6, record 1, English, - bulgur%20wheat
Record 1, French
Record 1, Domaine(s)
- Minoterie et céréales
Record 1, Main entry term, French
- bulgur
1, record 1, French, bulgur
correct, masculine noun
Record 1, Abbreviations, French
Record 1, Synonyms, French
- blé bulgur 1, record 1, French, bl%C3%A9%20bulgur
correct, masculine noun
- bulghur 2, record 1, French, bulghur
masculine noun
- bulgar 3, record 1, French, bulgar
correct, masculine noun
- boulghour 3, record 1, French, boulghour
correct, masculine noun
- burgul 3, record 1, French, burgul
correct, masculine noun
- burghoul 3, record 1, French, burghoul
correct, masculine noun
Record 1, Textual support, French
Record number: 1, Textual support number: 1 DEF
Blé pré-bouilli et séché, consommé depuis des siècles en Orient. 1, record 1, French, - bulgur
Record number: 1, Textual support number: 1 CONT
Dans tous les pays du Moyen-Orient et en particulier en Syrie, au Lyban, en Turquie et en Égypte, le "boulghour" sert de base depuis des siècles au régime alimentaire. Cette ancienne forme d'aliment céréalier est connu sous divers noms : bulgar, boulghour, burgul et burghoul. La méthode traditionnelle de préparation de cet aliment consiste à faire bouillir du blé entier dans des récipients découverts jusqu'à son attendrissement, puis à l'étendre en couche mince pour le faire sécher au soleil. Les couches externes grossières du son sont enlevées et le grain est ensuite concassé par humectage et brassage manuel, ou avec une pierre ou une meule grossière. Le produit obtenu peut alors être conservé, prêt à l'emploi. Pour la consommation, il suffit de le chauffer de 15 à 20 minutes à l'eau ou à la vapeur. Lorsque la préparation est faite avec de l'huile, de la viande ou un bouillon, le plat obtenu s'appelle "pilaf" dans les pays du Moyen-Orient, et "pilau" au Pakistan. 4, record 1, French, - bulgur
Record 1, Spanish
Record 1, Campo(s) temático(s)
- Molinería y cereales
Record 1, Main entry term, Spanish
- trigo bulgur
1, record 1, Spanish, trigo%20bulgur
correct, masculine noun, Chile, Spain, Mexico, Venezuela
Record 1, Abbreviations, Spanish
Record 1, Synonyms, Spanish
- trigo burgol 2, record 1, Spanish, trigo%20burgol
correct, masculine noun, Argentina
Record 1, Textual support, Spanish
Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank
© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau
Features
Language Portal of Canada
Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.
Writing tools
The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.
Glossaries and vocabularies
Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.
- Date Modified: