TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

BRAISER [2 records]

Record 1 2015-04-08

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

To cook a piece of meat by first browning it in hot fat and then braising it in a covered pot.

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Cuire lentement [...] à chaleur douce, dans un récipient clos, avec très peu de liquide, après avoir fait colorer la pièce à cuire sur toutes ses faces dans un corps gras.

Spanish

Save record 1

Record 2 2009-08-18

English

Subject field(s)
  • Culinary Techniques
DEF

To brown meat or vegetables in fat and then add a small amount of liquid and finish cooking tightly covered at a low temperature. A tenderizing method good for tougher cuts of meat.

OBS

We have also used the term for vegetable cooked in butter in a covered casserole, as there is no English equivalent for "étuver".

French

Domaine(s)
  • Techniques culinaires
DEF

Faire cuire longuement, sur feu doux, dans un récipient fermé pour éviter l'évaporation.

CONT

Le braisage [...] Cuisson s'opérant en vase clos et à très court mouillement. Les viandes braisées sont d'abord revenues de tous côtés dans une matière grasse, puis mouillées et couvertes pour obtenir une cuisson à la vapeur [...]

OBS

La cuisson à l'étuvée ou à l'étouffée et le braisage se ressemblent au point d'être souvent pris l'un pour l'autre.

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Técnicas culinarias
Save record 2

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