TERMIUM Plus®

The Government of Canada’s terminology and linguistic data bank.

VULNERABILITE ALIMENTAIRE [1 record]

Record 1 2016-04-27

English

Subject field(s)
  • Dietetics
  • Hygiene and Health
DEF

The presence of risk factors for an individual or a community to become malnourished.

French

Domaine(s)
  • Diététique
  • Hygiène et santé
DEF

Présence de facteurs exposant un individu ou une communauté au risque de malnutrition.

CONT

Par vulnérabilité alimentaire, on désigne le fait pour une personne ou une population d’être : 1. Exposé à des aléas/risques (exposition); 2. Sensible à ces événements (sensibilité); 3. Sans avoir la capacité immédiate à y faire face par ses propres moyens ou par la mobilisation d’autres ressources ou personnes (réactivité); 4. Ni la possibilité de revenir à un état antérieur de moindre fragilité (résilience).

Spanish

Campo(s) temático(s)
  • Dietética
  • Higiene y Salud
DEF

Presencia de factores de riesgo que hacen que una persona o una comunidad pueda padecer malnutrición.

Save record 1

Copyright notice for the TERMIUM Plus® data bank

© Public Services and Procurement Canada, 2024
TERMIUM Plus®, the Government of Canada's terminology and linguistic data bank
A product of the Translation Bureau

Features

Language Portal of Canada

Access a collection of Canadian resources on all aspects of English and French, including quizzes.

Writing tools

The Language Portal’s writing tools have a new look! Easy to consult, they give you access to a wealth of information that will help you write better in English and French.

Glossaries and vocabularies

Access Translation Bureau glossaries and vocabularies.

Date Modified: